Summa sidvisningar

onsdag 29 februari 2012

Dags att damma av hästar och sig själva...

Ja, nu är det så till och med jag börjar återigen hoppas och tro att vintern är slut och våren är i antågande :)

När ni nu har BLINGAT upp era huvudlag, skjortor, padar och är redo för tävlingssäsongen vill jag dela med mig av några tips till på ett par smarta små saker :)

Nummerlappshållare...
Det är ju så att man alltid måste bära nummerlapp på tävlingsområdet... Och här finns några saker som kan underlättaoch snygga upp :)

Ska man iväg på ett meeting kan det vara smart att investera i en klassisk plastnummerficka med utbytbara siffror och resårband... Finns nog i andra versioner och med fyra siffror... Sån där som alla hoppryttare har :) Den är lätt att fixa fast i grimman när man tex är ute och betar sin häst... Jag vet att många struntar i detta men det är en enkel sak att faktiskt följa reglementet...

De nummerlappar man får på tävlingen brukar vara stora och klumpiga och att få på dem på något annat än en pad eller en rygg är näst intill omöjligt ;)

Denna finns på Hööks och kostar 19:- inte så dyrt...

På de nummerbrickor man får på tävlingsdagen sitter det oftast säkerhetsnålar... Praktiskt men i mitt tycke inte speciellt snyggt ;)

Därför finns det ett gäng snygga hållare att piffa till det med ;)

Här till vänster i rund Conchostil, inte så blingiga utan mer enkelt snygga som passar både damer och herrar ;)

Finns givetvis i otroligt BLINGIT utförande oxå... Som här till höger...
Stoooora fina Bling i mitten :)



Sen finns de i avlång form... Där tre fästen håller nummerlappen i övre kanten...

Tänk på att ni behöver minst två hållare till varje nummerlapp... Har man nummerlapparna på paden behöver man alltså fyra små eller två avlånga... En nummerlapp på var sida.
I vissa klasser kan man ha nummerlappen på ryggen så då kommer man ju undan med en nummerlapp..

Det som är viktigt när man införskaffar dessa nummerlappshållare är att man kollar hur de fästs... De med Bling här ovanför fästs med magneter... Alltså de är avsedda att hålla en nummerlapp på ryggen av ryttaren genom en kavaj eller skjorta. Dessa kommer förmodligen inte klara av att hålla en nummerlapp genom en tjock showfilt.

De andra två hållarna har detta som baksidefäste:

Typ som manchettknappar, det som krävs är ju att man har någon slags vävd filt där fästen trycks igenom och håller fast :)

Det finns sådana som man skruvar fast... typ Chicagoskruvar men även sådana som är som en pin som man sticker igenom till ett fäste... Med dessa vill jag dock utfärda en liten varning. Tänk på att bakside fästen lätt kan bli utslitet och ramla av... då kan nålen sticka hästen...

Så de säkraste är nog iallafall manchett varianten eller Chicagoskruvar :)

Är ni intresserade av sådana här så kolla med Larum Häst och Foder :)

1 kommentar:

  1. När jag tävlar i Tyskland är det ett väldigt slarv med nummerlapparna, ingen har nummerlapp utom på framridning.
    ttp://karinspaman.blogspot.com/

    SvaraRadera