Summa sidvisningar

söndag 25 mars 2012

Fortsättning Stockholmsmässan...


Weaver Rockstar
Lovade ju att komma med en fortsättning på vad som gäller i Vår och Sommar. Detaljer är viktigt just nu på träns. Matta nitar, bling av alla dess former kommer mer och mer, Weaver har kommit med en hel kollektion som heter Rock Star med matta nitar och bling väldigt snygga. Nitarna går i "mässing och silver sedan på alla spännen och Chonchos är det bling blandat med nitar. Finns även bröstor, nosebands etc i serien, Designen gör att både killar och tjejer kan ha det om du vill vara en ROCK STAR på ryggen :-) Vad vill du vara? Eller det viktigaste av allt vågar du? Belthuvudlag har också kommit dom är lite mer vågade i designen robusta snygga framförallt så är dom snygga på både det lilla nätta huvudet och på det kraftiga. Är man riktigt kreativ så kan man knåpa i hop ett själv, skulle kunna skriva i evigheter om alla huvudlags designer som finns jag är lite nördig på sådant!

 Paddar Färger på Paddar är ju då enfärgat som jag berättade om innan men det som är senaste i USA är dessa blandningar nedan så till nästa år kanske Svenska marknaden och Europa marknaden är öppna för dessa designer. (Sedan vad det gäller undersida och vad dom är stoppade av går jag inte in på nu det får vi ta vid ett annat tillfälle nu är det looken som är det viktiga)



En annan sak som jag tror  kommer att bli mer och mer poppis fram över är 2in1 filtar som är i två färger så man kan vända filter för att få en filt som är 2 nyanser mörkare alt ljusare! Så smart det kommer mer och mer nu så kanske till sommaren kan vi se filtarna på tävlingsbanorna runtomkring. Personligen tycker jag att det är toppen köp 2 filtar få 4st!


En färgkollektion som är helt ny som jag inte vet riktigt ännu om vi får till Sverige är Solid Ranch underbara jordnära färger som är både varma och kalla på samma gång. En klar favorit hos mig. MayaTex har en fantastisk kvalité på sina filtar och jag vågar nästan säga att dom har färg garanti.  Dom är hyfsat lätta att hålla rena. Det finns tvättråd till filtar, vi får nog köra ett tvätt inlägg också eller vad tycker ni? En av grundpelarna i Fashion är ju att vara ren och snygg :-)


Nice to have and need to have.

Allt inom horsemanship är alltid need to have för westernryttaren vi är väldigt medvetna om Horsemanship överlag. Här finns många förebilder en del av dessa förebilder har nästan trollbundit folk och deras anhängare blir som en egen lite sekt så som jag och fashion Jessie är till ARIAT. Horsemanshipens tankar och ideer börjar smyga sig in i den klassiska världen vilket bara är positivt det är många i dag som är där vi var för 15 år sedan om jag köper en repgrimma så löser sig allt! Men det är ju tyvärr inte så men det är en bra start till något nytt och fantastiskt.

Weavers Stacy Westfal Rope halter och horsemen stick

Lite av vårt Nice to have är alla våra bett. Det finns mycket bett på marknaden rena skitbett som kostar 0 och ingenting sedan finns det alla fina handsmidda med en tanke bakom där man har en hel teori bakom hur det ska fungera det är gjort av hästmänniskor för riktiga hästmänniskor, ett riktigt bra bett är en investering inte en utgift. Exempel på skitbett kan vara att det lossnar koppar bitar som skär hästarna i munnen, fel sorts rost bildas på betten, skänklarna är inte helt jämn långa etc etc listan kan bli lång. För att göra ett hästbett eller räkna ut hur det ska fungera behöver du inte vara ingenjör, det behöver vara en riktig hästmänniska som vet hur hästar fungerar och hur en ryttare fungerar, sedan självklart ha en gedigen kunskap om smide..





Tipps på vad du kan göra med dina "skitbett"
Nya bett spottas ut hela tiden med olika skänklar och mönster på skänklarna det vi använder är oftast det våra "idoler" använder, hur många gånger har man inte suttit och tittat på vad dom som är duktigare än oss rider på... och vi vill ha ett likadant det är lite så vi fungerar... ni kommer väl ihåg när Pessoabetten kom ALLA hade dom men ingen visste varför... Jag kan berätta varför; snyggt, nytt och något annorlunda. Vi är lite wannabes till var man. Alla har vi idoler och vill vara lite som dom även om vi inte erkänner det högt... jag har min idol Buck Brannaman vill ju inte se ut som honom men vill ha all hans kunskap, oj, oj snacka om utsvävning...


Vad ska ryttaren bära?!

Asien inspirerat kommer mer o mer
ARIAT Ladies Skull
 Bär va du "vill" bara det matchar med hästens "kläder" och det matchar med er personlighet! Är ni Tuffa klä er då tufft! Är ni Kaxiga var då det... hela vägen! Vill ni vara western Sveriges Tomas Dileva då tycker jag ni ska satsa på det fast ni får nog väcka Lena PH i er och knåpa och sy mycket själva. Våga sticka ut med något nytt! Tiden då det va "lag" på att alla ska ha rutig skjorta är förbi! Köp egna strykapå blingisar till dina skjortor och gör dom personliga, satsar man på snygga kläder med stil, klass och kvalitet så kan du ha dom länge både på arenan och hemma! För halter och de klasser med det "lilla" extra i klädväg är det fortfarande "halter kavajer" som gäller med bling och silver såklart, störst på sådant är Showtime Show Clothing om du vill se det senaste! Självklart om du vill vara snyggast med det senaste i western världen så är det ARIAT som gäller kan avslöja att till hösten kommer skjortor att vara med i grund sortimentet till Europa men du kan redan i dag lägga special order på skjortor.
 

 Löshår?!!

Japp ni läste rätt! Det är något som har blivit en kul grej i bland Rodeoryttare i USA sätt löshår i manen på hästarna i roliga färger. Jag har beställt hem lite för att testa eftersom jag gillar idén och testpiloten blir Fashion Jessies Ruby fast det vet hon inte om ännu men snart! Löshår med färg började först som en grej ibland uppvisnings ryttare och sedan har det blivit som ringar på vattnet... I want to bee like my Idol... eller hur va det nu igen... så nu kan du lägga en slinga på dig själv och hästen som givetvis matchar resten av outfiten :-) Vi blir först i Sverige med WBOS Horse Hair.
Ps kan avslöja att fjädrar också är jätte inne just nu,,,,

Ha en underbar dag och ta hand om er och era hästar// Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar